mandag den 8. januar 2007

Om bomber, kufferter og hovedløse handlinger

Jeg sad, under morgenkaffen, og så hvordan Ikea var blevet lukket i morges, fordi de havde fundet en kuffert. De ventede spændt på den lille Rullemarie med dertil hørende sprængningseksperter. Det var selvfølgelig ikke noget (vist noget dameundertøj el.l.), men det fik mig til at tænke på en episode forrig år.

Året er 2005, det er juli måned. Bomberne i London sprang to dage før, og den unge Miss Blue Eyes skal et smut til Montreal. Hun glæder sig som et lille barn, og synger højt, hele vejen ud til lufthavnen. Bilen bliver parkeret i kælderen, og den daværende gemal får ordre til at snuppe kufferten i bagagerummet, mens undertegnet spæner over til elevatoren. Efter febrilsk trykken på knappen, siger det "Ding" og dørene åbner sig...

Dér står en kuffert. En lille pæn en... Miss Blue Eyes kigger over skulderen, hen på gemalen, som stadig bakser med kufferten (som var forholdsvis stor, turen taget i betragtning). Og så kommer den lille kriminelle tøs op i hende. Hun snupper kufferten og ryster den heftigt et par gange (vist nok for at vurdere om der var noget af værdi i den). I slow motion ser hun ud af øjenkrogen gemalen kaste hendes kuffert fra sig, og løbe over mod hende mens han råber: "Sæææææt deeeeeen neeeeeeeeed!"
Hun gjorde pænt som hun fik besked på, og modtog et møgfald og en prædiken af rang. Så stod de lidt der og så på den. Den så ret uskyldig ud. Og den var jo ikke sprunget i luften da hun rystede den. Så de hoppede ind i elevatoren og tog op. Der fandt de en politibetjent, som de informerede. Han panikkede fuldstændigt, så vist allerede for sig at hele Kastrup Lufthavn var sprunget i luften. Han sagde:
"I rørte vel ikke ved den, vel?"
Hun kiggede bare ned på sine skosnuder og sagde ingeting, så gemalen sagde meget tørt; "Jo... hun rystede den skam også lidt".
Lad os bare sige at Miss Blue Eyes fik lidt skæld ud igen... Og så besked på ikke at røre ved noget som helst, før hun var på sit hotelværelse i Montreal.
Synes at de overreagerede lidt...

1 kommentar:

Mie Harder sagde ...

Enig. Det er da ret usandsynligt, at en terrorist ville stille en bombe i en tom elevator. Den ville da gøre meget mere skade alle mulige andre steder.. Jeg er altså heller ikke så hysterisk med sådan noget. :-)

Men hvis den var efterladt i metroen i myldretiden, ville jeg nok tænke mere over det..