fredag den 10. juli 2009

Regler i ægtesengen

Mens jeg sov min velfortjente time i morges, gik jeg ud fra at Lækkerkæresten underholdte sønnen. Flere timer senere opdager man så, at han i stedet har siddet og gjort sig vittig og skrevet indlæg på Storms blog (ja, sådan en har knægten... man er vel fremmelig). Jeg tillader at kopiere hans skriverier hertil:

Se Storm har jo sovet i vores soveværelse siden han flyttede ind. Og det tror jeg har han har det ganske fint med. For som en anden minoritet i vores vestlige demokratiske samfund nyder han god beskyttelse via en masse regler og særlove som gælder i ægtesengen. Nogle gjaldt også før Storm fik statsborgerskab hos os, men der er kommet et par nye til. Her er en oversigt over regler i ægtesengen (ok, måske kun semi-ægteseng, for vi er jo ikke lovformeligt gift endnu):

I sengen har det aldrig været tilladt:
  • At sove forkert med dynen - dvs. at vende dynens fodende så den ligger i hovedenden af sengen (fodenden er den med knapperne)
  • At sove med fødderne udenfor dynen. Ve den der prøver.
Dertil er endvidere ikke tilladt:
  • At sove på et lagen som krøller
  • At sove på et lagen som krymper
  • At svare MBE når hun taler i søvne
  • At blive sur på MBE når hun skælder ud i søvne
  • At glemme ritualet "øjne". (som går ud på at kigge hinanden i øjnene inden vi lægger os til at sove)
Så kom Storm og så vedtog folkeforsamlingen hurtigt følgende særlove.

Det ophøjes til lov for fædre:
  • At et slag på skulderen betyder "skift barnet".
  • At to slag på skulderen betyder "tag barnet og forsvind, så mor kan sove i fred"
  • At tre slag eller derover betyder "hvorfor fa'en reagerer du ikke på de to første og gør hvad der bli'r sagt?!"
Og derpå bemærkede minoritetsfortaleren et par stadigt udestående problematiske forhold og førstekonsulen så sig nødsaget til at beslutte endnu en særlov for at sikre fred i begge sider af sengen:

Det er at anse for særligt forbudt for fædre:
  • at vende sig, stå op for at tisse, ytre sig verbalt (selvom det er søde ting man ytrer), sågar rette på lagnet, hoste, nyse, klø sig eller på anden måde forholde sig aktivt i en periode på min. 1 minut efter Storm har fået bryst og er blevet lagt tilbage i sin lift på gulvet.
Regler i ægtesengen er på den måde med til at sikre, at alle får tildelt en efter alt at dømme retfærdig portion af den nattesøvn der tilkommer den enkelte. Reglerne kan ikke bøjes, aller højst skæres ud i pap, når de er svære at huske for den sovende far :o)

2 kommentarer:

Tanja sagde ...

Ha, ha... super godt indlæg. Han har humor, ham din mand!
OG hvor er det vigtigt at kunne grine - SAMMEN - også af det, der måske i virkeligheden ikke er særlig sjovt, når man ikke har sovet ordentligt i måneder...!

Julia sagde ...

hihi hvad sker der for den fædrende dødssøvn???